impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz - 8th Birthday
@ Events Hall, 2007.02.19
Maldini BC, Friction, SP:MC, Statik, Chris.Su, Bal
maldini+frictionTömeg, az azt elnyelő Events Hall, semmitmondó Maldini, zseniálisan technikás Friction. Volt már jobb, és volt már rosszabb is - de a Bladerunnaz csapat, és velük a közönség nyolcadik alkalommal is méltó módon ünnepelte születésnapját.
Legyen szabad két rövid párbeszéd részletet idéznem, amik számomra a legjobban megalapozták/összefoglalták az estét. A hely megközelítése közben:
- Ti hova mentek?
- Bad Companyra. Ti is?
- Hát... mi Friction-re.
- Aha... ja...
- ...az ugyanott van.
- Öööö. Izé, nem vágom.

Illetve már a buli hevében:
- Ezek a fotók hova kerülnek fel?
- Impulsecreator... drámendbésszponthu.
- Miii? Már ott is vannak képek?!?!
Vannak, úgyhogy klikk gyorsan ott alul a linkre.

maldiniAz est zenéje TC 'Rockstar'-ja és Chase & Status 'Disco'-ja volt. Előbbi szólt, amikor megérkeztünk (Statik rakta, aki már b2b játszott Chris.Su-val, mire beértünk a tánctérre), majd hallhattuk mindkét brittől is. A nosztalgiát pedig nem csak Friction tease-ként használt korongjai ('Snapshot', 'The Pulse', ...) jelentették, hanem a 'Spaced Invader' leporolt VIP-ja, ami szintén pörgött mind a Bad Company tag, mind a Shogun Audio főnök keze alatt. Csak a formátum tért el: míg Maldini a CD-t preferálta, addig az utóbbi pár évben üstökösként berobbanó Friction még a dubplate-re esküszik. Ahhoz a tempóhoz, amit ő diktál, kellenek is a fekete korongok.

Őszinte leszek, bíztam benne, hogy utóbbi emberünk fog kezdeni: a Bad Taste albumok után az volt a határozott tervem, hogy már a ruhatárnál állok, amikor Jason első zenéje felcsendül. Gonoszan hangzik, pedig nem olyan könnyű ezt leírnom, hiszen elvakult hívője voltam a )E|B( csapatnak anno. De hát változnak az idők. Végül mégis jól jött ki, hogy Chris.Su helyére (befejezésnek Eminem booty) Maldini érkezett: kifejezetten rossznak ugyan nem mondható, de szomorúan lapos szettje után (jobb pillanatai közt a Calyx & Teebee szerzeményeket - 'Enygma', 'Telepathy' - említhetjük) jól esett a három lemezjátszó mögött teljesítő Friction produkciójára felpörögni.

frictionFellépése komoly felkészültségről árulkodott. A "rave" hangulathoz igazodva végig feszesen játszott, és volt két-három olyan blokk ('Get Closer'!!), amikor elképesztő módon meggyulladt. SP:MC-nek pedig sikerült ezt időnkét tovább fokoznia. Érthető az is, hogy kisebb merítést kaptunk abból a mélyebb, funkosabb, lélektelibb hangzásból, amit például a Next Level 2 mix-CD második lemeze mutat be, és ami (mint interjúkból kiderül) egyébként oly' közel áll Ed Keeley szívéhez. Eszetlen zúzással azonban így sem vádolhatjuk: szelekciója mindenkinek tartogatott csemegéket, és lélegzetvételnyi lazításra is hagyott időt. És hogy kicsit törleszkedjünk hazai producereinkhez is: SKC három darabja is bekerült a brightoni basshuszár szettjébe ('Destroy', a Matt-U-val közös 'Primevil' és a bootlegnek indult, de hivatalossá érett 'The Code' remix).

raveBár a hangot ezúttal sem tudom megdícsérni, az Events Hall (ahol én most jártam először) remek helyszínnek bizonyult. Megkockáztatom azt is, hogy jelenleg nincs Budapesten más klub, ami ennyi embert ilyen színvonalon ki tudna szolgálni. Én minden negatívumuk ellenére, sajátos hangulatuk miatt igenis igénylem időröl-időre az ilyen mega gigeket (főleg egy ilyen őszi szezon után, amikor sokszor még a klub rendezvények is a pangó tánctér miatt sültek el balul). Éppen ezért bízom benne, hogy a szervezőknek lesz még kedve és lehetősége olyan bulit összehozni, amit érdemes itt lebonyolítani. Ha más nem, hát legkésőbb 2008 februárjában, init?
>> A cikkhez tartozó galéria
ib, 2007.02.23

Hozzászólások a cikkhez
mcxchyeyezz 2007.-0.3-. 19: 0
kurva jó volt és events hall elég jó hely de tul sok a basszus a hangzásban.