impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Bladerunnaz pres. Feline
@ Events Hall, 2007.04.30
Dj Storm, Dj Flight, Alley Cat, Mc Ayah, Dj Ren
felineHarmadik nagybuliját hozta tető alá ezévben a pengeélen futó brigád, és a Therapy Session után ismét egy külföldön már jól működő partysorozat – a Feline - hazai újraértelmezésén vehettünk részt. Csajok a pult mögött, a recept nem új, de mégis mindig beválik, főleg ha ennyire elképesztően profi dj hölgyek veszik kezelésbe a pultot, a mikrofont kezelő Ayah-ról nem is beszélve <3.
Tizenegy óra magasságában az Events Hall hatalmas termébe belépve meglepően rossz hang csapódott a fülünkbe. Persze a mélyek már ekkor is megmozgatták gyakorlatilag az összes belső szervet, de az összhatás elég tompa volt.
renAz est egyetlen hazai fellépője, Dj Ren ekkor már javában igyekezett az öngyulladás hőfokára melegíteni a helyet és a közönséget rengeteg táncorientált likvid darabbal, egy-két Dillinjával vagy néhány mélyebb zenével, tehát változatosan, ahogyan azt már megszokhattuk tőle.
Az idő előrehaladtával a hangfalak is megemberelték magukat, így mikor már például a Red Kooga, a Druggy vagy a Great Drum & Bass Swindle Logistics remixe került a lejátszóra, már semmi panasz nem lehetett, úgy szólt a rendszer ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.

flightA line-up kiírásnak megfelelően Ren kedvenc dj-jének, Flightnak adta át a stafétát, aki ahelyett, hogy berobbantott volna egy-két aktuális slágerrel, szép fokozatosan építkezett a kezdetektől. Igazán nehéz feladat megfogalmazni, hogy milyen is az a szett, ami minden szempontból tökéletes volt.
Flight hatalmas szelektor, ezt már tudjuk nagyon rég óta, hétről hétre megbizonyosodhatunk erről rádióműsorában, a Next Chapter-ben, hogy a ’quality controlled music only’ szlogen nem csak egy reklámfogás, tényleg csakis a legjobbakhoz hajlandó nevét adni. A rasztás hajú hölgy most is szigorúan ragaszkodott ehhez az elvhez, és óriási elismerés jár neki amiért a szimpla zúzás helyett egy igazi zenei élményt igyekezett nyújtani még egy ekkora megarave-en is.

flight's stuffA temérdeknyi ismeretlen zene mellett régi és új slágerek is szerepet kaptak elenyésző mennyiségben. Volt Jazz Note, egy meglepő Deadline, Drumsound & Simon Bassline Smith remixben, illetve az idei nyár egyik tuti befutója, Calibre Hustlin-ja. Külön öröm volt hallani hazai büszkeségünk, ICR friss Fleered Fleeced & Fled című szerzeményét, remélhetőleg nem csak pletyka, hogy Play:Musik release lesz. Két óra előtt már némi aggodalom fogott el, hogy a másik slágergyanús dal, azaz az I Wrote You a Bassline Jonny L gondozásában nem fog felcsendülni, de Flight a ’legjobbat a legvégére’ elv szerint utolsó előttinek feldobta aktuális kedvencem. Hogy még nagyobb legyen az öröm, zárózenéjének a már jól ismert Back Like That-et választotta, melyet a közönség egyként dúdolászott.

bal <3 ayahMc Ayah természetesen mindeközben jelen volt a színpadon, nehéz lett volna nem észrevenni egy ilyen tüneményes jellemet. A mosolygós hölgy mindvégig energiabombaként hype-olta a közönséget, hol szövegelt keményen, hol énekelt, egy biztos: leállíthatatlan volt. Minden bizonnyal rengeteg új rajongóval gazdagodott Ayah, de meg is érdemli, mert szívét-lelkét beletette produkciójába (külön dicséret jár neki a fűző nélküli Nike cipőért!)

Ennyi pozitív élmény után még mindig csak a party felénél jártunk, következett az élő Metalheadz legenda, Dj Storm. Nevéhez hűen ő már sokkal viharosabban indította szettjét, kezdőzenéje Bailey Afrikája volt, majd egy Commix-gyanús szám jött, harmadikként pedig a Rufige Kru Infamous című veseszaggató műve. A Martin Audio rendszer itt igazán megmutatta a foga fehérjét, úgy ontotta magából a gyilkos mélyeket, hogy földbegyökerezett lábbal és leesett állal csodálkozott rá a nagyérdemű, és azon kívül a másik három vendég, Flight, Ayah és Alley Cat is, akiknek láthatóan szintén bejött Storm szelekciója.

stormStorm talán még több eddig ritkán hallott lemezzel kápráztatta el hallójáratainkat, folyamatosan kalandozott a különféle alstílusok közt. Gyakran előfordult, hogy egyik percben még egy Dillinja-szerű őrületre ropta a tömeg, utána olyan kellemes likvidekre, vagy mélyebb zenékre rázhatták a hátsót mint a Nu:Tone hamarosan megjelenő albumáról szóló Jetstream.
Meglepő jelenség volt az egész estére nézve, hogy a relatíve nyugisabb, kevésbé bulizósabb, vagy éppen a kissé elborultabb zenékre akár még nagyobb ovációval reagáltak a táncoslábú fiatalok, mint a nagy anthemekre. Ezt kihasználva Storm is (és őt megelőzően Flight is) igyekezett olyan lemezekkel kísérletezni, amik nem feltétlenül állják meg helyüket egy ilyen volumenű party-n. Jelen esetben viszont szinte mindig pozitív reakciót váltottak ki ezek a próbálkozások, legyen szó akár egy kicsit törtebb vagy a megszokottnál mélyebb témáról. Szomorú, hogy manapság már kevés dj meri bevállalni a nép kiszolgálásán felül a közönség zenei izlésének formálását, továbbképzését, a két fentebb említett lemezmágusnak ezért is jár a nagy fel.

alley catAlley Cat-re hárult a levezetés feladata Storm játéka után, akiből sajnos csak fél órát sikerült már hallani. Alicia könnyedebbre vette a figurát már, nem igyekezett elhalmozni minket ’big tune’-okkal, néhány semlegesebb roller közé be-be ékelt pár ismertebb zenét, például a Talk To Frank-et. Hálátlan feladat lehetett két ilyen erős szett után folytatni a zenélést, de az informátorok szerint így is szép számban kitartott a közönség reggelig.
Mindent összevetve ez tipikusan az a megmozdulás volt, amelyet még akár évek múlva is szívesen felemlegetnek azok, akik jelen voltak a Feline budapesti állomásán. A hihetetlenül olcsó, illetve ingyenes jegy akciónak köszönhetően a lányok részvételi aránya kb 70%-ra tehető, aminek a maradék 30%-nyi fiú kisebbség csak örülhetett. Az Events Hall a nyolcadik szülinapi buli után most is bizonyított, megérdemelt már a drum&bass egy ilyen nívós helyet Magyarországon is, a profi szervezés mellett.
Reméljük a Therapy és a Feline után jön még pár hasonlóan jó tematikus est a Bladerunnaz gondozásában – mondjuk egy Hospitality. ;)

A képekért köszönet Catkin-nek!
>> A cikkhez tartozó galéria
m, 2007.05.01

Hozzászólások a cikkhez
kisszántó 2007.-0.7-. 22: 0
szerintem meg mind a negyen nagyon bajosak es aranyosak! Teny, hogy a legeslegaranyosabb az Reeeni :)Ö
valdi 2007.-0.5-. 06: 0
azt kritikanak
a tiedbol viszont sut az utalat, raadasul ahogy kiderul ott sem voltal, ugyhogy a tovabbiakban puffogj inkabb befele
kipufogodob 2007.-0.5-. 06: 0
primitiv hozzászólás?
az amon tobinos "partybeszámolodat" minek neveznéd? Sztem alap h ami nem teccik azt nem oltom szarrá és ezzel nm bántom meg azt aki szereti. De persze ezt a hozzáállást megszokhattuk már az egész Ipc-töl /tisztelet a kivételnek/ h aminek köze van a neurohoz az már szar fos hulladék szemét. Vagy akkor ne irj olyanrol cikket amit utálsz
mentalien 2007.-0.5-. 05: 1
es az en orromat meg nem is lattad... :fog:
valdi 2007.-0.5-. 05: 1
viszont meg egy ilyen primitiv hozzaszolas es nem szolsz hozza tobbet semmihez sem
valdi 2007.-0.5-. 05: 1
elotort az ertelem
kipufogodob 2007.-0.5-. 05: 1
hát értem..

Látom felkerültek a partyképek is!
Háát ritka ronda nőszemély ez a dj Storm!
akkora orra van h ha háton uszna azt hinnék h cápa
de alley cattel is lehetne gyerekeket rémisztgetni estenkent
hiába a magyar lányok a legszebbek. EZt bizonyitja DJ REN is!ű
mentalien 2007.-0.5-. 02: 1
igen, valoszinuleg migu a sajat beszamolojat hype-olja.

egyebkent ha ennyire foglalkoztat a kerdes, felvazolom a szokatlan gyorsasag okait:
egy ideje torekszem minel hamarabb megirni a beszamolot, amit bevallalok, ez tavaly parszor mar sikerult, akkor orultek neki az emberek, gondoltam talan majd most is
illetve
mielott meg rafeszulok a nagy kethonapos vizsgaidoszakra, gondoltam csinalok vmit ipc-re, kozben ugyanis nem kivanok foglalkozni vele

a blz-nak semmilyen elvarasai nincsenek e teren, es mas szervezonek sem, akkor kerul ki a beszamolo, amikor azt a vallalkozo szellemuek elkeszitik

arrol meg nem tehetek, hogy 'atom uberfaszanak' tartottam a bulit, en ezt tapasztaltam 30-an este (es sokan masok is), gondolom akkor te mast (mar ha egyaltalan ottvoltal)

ja es jelentem hogy hetfo este (igen, 2007ben) egy kellemesen megtelt eventshall-nyi TOMEGET erdekelt alley cat meg storm

amugy remelem azzal tisztaban vagy hogy bal is az atomuberfasza blz csapathoz tartozik
kipufogodob 2007.-0.5-. 02: 1
m,=Migu ??!
kipufogodob 2007.-0.5-. 02: 1
Hát szép h gyorsan megkerült hisz Blade bulirol van szo buli után azonnal felkel tenni 1 blade buli bbeszámoloját hisz méguiscsak atomüber fasza Bladrrunazz szervezésröl van szo

KI A FASZT ÉRDEKEL ALLEY CAT MEG DJ STORM ????20007BEN AMIKOR annyxi tehetséges producer van PL DJ BAL
Migu 2007.-0.5-. 01: 1
Jó gyorsan megkerült a beszámoló. Jó lett a cikk! :)