impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu
Cikk
Fields of Joy
@ Garancsi tó, 2000.06.17
Matrix, Fierce, DJ Lee, Audio Device, Palotai, Safair, Bal, Ozon, Quest, Statik, Sil, Size9, Stealth
Mindenki vágyott már valami másra, hiszen a magyar drum & bass bulikra eddig nem volt jellemző a különleges helyszín. Már-már kezdett unalmassá válni a plafonról diszkréten csöpögő veríték, ám ekkor jött a hír: BLAderunNaz buli a Garancsi tónál.
Készültünk is rendesen a nagy eseményre: szerdán a Bassmaker hajó minimálközönséggel úszott, az emberek a Duna helyett A Tóra gyúrtak. Korábban már rendeztek Piliscsaba mellett goa partit, és csak jót hallottunk a goástesóktól. A hely hangulatát emelték ki, ami, mint később kiderült, nem volt véletlen.

Megérkezésünkkor már a parkolóból hallottuk az finom elektro-ütemeket, majd közelebb érve szinte letaglózott a hely varázsa. Hirtelen ránézésre egy kicsit diáksziget feelingje volt, ahogy az ösvényeken lehetett eljutni a különböző színpadokhoz. Itt külön kiemelném a gőzölgő tavat, ami nagyon szép látványt nyújtott hajnalban. Igaz, hogy fél tizenegykor még nem volt a nagyszínpadon senki, de ez minket nem zavart, hiszen ekkor érkeztünk, és fél órán belül állt a bál. (Mások, akik az eredetileg meghirdetett hatórás kezdésre jöttek, jól megszívták a palackot, nekik azért ez elég lehúzó lehetett.)

A kisszínpadon épp Keyser és Shuriken üldöztek minket egy '78-as Buick-kal a San Francisco utcáin módjára, míg a másik helyszínen Sil kezdte a terrorizálást. Itt említeném meg, hogy a két színpad igen távol volt egymástól, ami miatt sokan lemaradtak pl. Anorganik, vagy Yonderboi produkciójáról (Nem lehetett tudni, mikor kerülnek sorra.) Arról nem is beszélve, hogy a meglehetősen barátságtalan árréssel dolgozó büfé így pont félúton (cseszett messze a dancefloor-tól) volt a két helyszín közt. Viszont a grill kaja remek ötlet volt, és kellemes meglepetést okozott sorbanállás közben a kenyeres zsákok közül kiszűrődő d&b.

A kisebbik helyszínen zajlottak az események, a Yonderboi koncertből az utolsó két számra értünk oda. Nagyon hideg volt ekkor (hajnal 2 tájt) így a legtöbben a meleg tábortűz mellől, a színpadtól kissé távolabbról figyelték a minőségi zenét. A hang nem remekelt, emiatt nem volt tökéletes a koncert, de Yonder és csapata így is bizonyított. Utána Anorganik mutatta meg milyen egy magyar laptopvirtuóz. Ő albumkiadás előtt áll, a közeljövőben jelenik meg lemeze a Mole/UCMG-nél. Gondolom főleg erről játszott, sajnos nem ismerem a még kiadatlan felvételeit. Volt egy nagyon szép lassú, maximum középtempós dal, női ének vagy dúdolásfoszlányokkal, az valami csodálatos élmény volt, környezettel hangulattal megtámogatva. Arra mondtam, hogy ez az a szám amit akármelyik rádióadó leadhatna, nagyon nagy sláger lehetne és mégsem tűnik kommerszenek. A Massive Attack Tear Drop-ja ugrik be róla, de inkább a hangulatról. Aztán egy tempós, magyar (!) rapperrel megerősített feszes szám következik, amiből átfordulunk a Kispálramixre, mégpedig az Utolsó aktus a földön kicsit nihilista átértelmezésébe. Nagyon jó kis koncertet adott Ang, öröm volt hallgatni. A színpadról lenézve biztosan kiábrándító lehetett, hogy ott nagyon kevesen álltak, de biztosíthatom, hogy a kisszínpad melletti tábortüznél több tucat ember bólogatott nagy megelégedéssel Anorganik tört ütemeire.
Utána két cowboy kalapos emberke jött, akikről csak később tudtam meg, hogy ők a Freedom Republic, Fabricius Gábor designer live actje. Elég annyi róluk, hogy groovy, kicsit dubos zenét játszanak, teljesen színvonalasan.

Visszatérve a nagyszínpadhoz javában ment a túrás. Fierce (aki leginkbább egy ózdi szakmunkástanulóra hasonlít - már bocs) mellett egy sárga széldzsekis komor medve osztotta az ütemeket - a meglepetés, DJ Lee. A Metalheadz kollektíva nagy veteránja tökéletes keveréseket és hatalmas zenéket mutatott a - nem túlzás - extázisban táncoló közönségnek. Nem mintha bármelyik vendég játékával probléma lett volna. Fierce hozta talán a legdurvább lemezeket, Lee a legjobbakat és a legtáncosabbakat, Matrix pedig amikor durvult a helyzet, felrakott valami szellősebbet, ami a lazulás és a vadulás határán evickélt.

Az est sikerszáma a The Shining volt, ezt körülbelül négyszer rakták fel a különböző dj-k, na nem mintha egy pillanatig is bántam volna. Személy szerint egyetlen zenével nem voltam kibékülve, Detroit Blues - Moving Fusion remix-szel, de hát izlések és pofonok... Végre meghallgathattuk viszont a Bad Company The Pulse-jának VIP változatát is, ami azonban általános csalódottságot eredményezett - nem nagyon erőltették meg magukat a fiúk. Egyébként egyetlen szó jellemzi az egész nagyszínpadot: tökéletes. Felesleges jobban körüljárni azt hiszem, úgysem találok jobb szót. A hangulat, a zenék, az emberek, ahogyan felszabadultan táncolnak, a minden.

Kiemelném még, hogy bulin szinte mindenki vidám volt. Feltűntek azért szigorú arcok is, de ez elenyésző volt. Köszönhetően a jól időzített reklámhadjáratnak szinte mindenkit, aki valaha megfordult már tört-zenei rendezvényen, utolért a buli híre.

Napkeltekor kisebb csoportok vándoroltak fel a domboldalra melegedni, ugyanis egész éjjel nagyon hideg volt. Ezt elkövettük mi is, letelepedtünk a domboldalon a napra, majd mikor elfogyott körülöttünk az összes szamóca, gondoltuk megmásszuk a dombot. A tetőre érve tátott szájjal bámultunk a túloldalra, ahol békés birkanyáj legelt, juhászostul, pulistul... Reggel egyébként már megjelentek az elszánt horgászok is a kis stégjeiken. Kíváncsi vagyok ilyen hangerő mellett milyen volt a kapás...

A Bladerunnerz megcsinálta a magyar drum and bass történelem legnagyobb buliját. Túlzás nélkül ki merem jelenteni, hogy ez a party volt az eddigi legnagyobb, legjobb. Tökéletes hangzás, tökéletes dj-k, tökéletes zenékkel. Dj-k visszajelzéseit érdekes lenne megtudni. Nem hinném, hogy ők ne élvezték volna legalább annyira, mint mi! Remélem, hogy errefelé mozdul a magyar party és drum and bass élet.

Kattints a képekre a nagyításhoz!

Matrix vs. Virus 6 DJ Lee
Matrix és DJ Lee DJ Lee és Matrix
Matrix és a Tömeg Dubplatez
Obivan Zsolt Obivan és Ozon
Apu fehér tornacipője vagyok Palotai és Safair
Palotai, Ozon, Sil és QuestFotók: Klement László
ipc mafia, 2000.07.01

Hozzászólások a cikkhez
Tündi 2003.-1.0-. 19: 0
hello!életem első és egyben legfantasztikusabb bulija volt!Azt az érzést mikor felkelt a nap és mindenki csak táncolt tovább soha nem fogom elfelejteni,most 2003 oktober van de tudom hogy olyan estém soha többet nem lesz!
wszgo 2001.-1.2-. 11: 1
Igy utolag masfel ev tavlatabol ide kell irnom, hogy nagyon jo volt a buli, hangulat es zene szempontjabol egyarant. Az ideit mindenesetre merfoldekkel alazta, meg a hideg ellenere is.
kitty litter 2001.-0.1-. 31: 1
garancsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
trikk 2001.-0.1-. 02: 2
Mindmáig életem legkedvesebb partyja!!!

Széttáncoltam az agyamat (minden nélkül)!!!

Méééééég rengeteg paaaaartyt ezen a helyszínen plz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
c o r e 2000.-1.2-. 15: 2
mindig idenezek, ha egy kis jokedvre vagyom =]. ennel jobb azota nem volt..
Salsa 2000.-0.9-. 27: 1
Annak ellenére, hogy azóta ittjárt Grooverider, Dj Storm, Adam F és J Majik, még mindig a legkirályabb buli volt eddigi életem során, annak ellenére, hogy ellopták a táskámat......
Igaz, hogy később megtaláltam, de a pénzem, a kulcsom, és egy kis mellékes zöld színű vmi hiányzott.....
Azóta várom az elkövető jelentkezését.........
Necromancer 2000.-0.9-. 03: 1
Most jottem haza Groveriderrol,
ide csak annyit tudok irni, mint she :))
Castroy Troy 2000.-0.8-. 24: 1
Kiräly volt a buli!!!!! MARISA PUSZI A HASADRA!!!! /PIOTRUS/
katcica 2000.-0.8-. 02: 1
Köszi az infót, Mihoock/MJIhoock!
MJIhoock 2000.-0.8-. 01: 1
>katcica nem, de talán a sziget után.
katcica 2000.-0.8-. 01: 0
Csak most néztem meg a party beszámolót, de mindenképpen ki szeretném adni magamból - én is - , hogy iszonyat jó volt!!!! A reggel...!!!
A legeslegjobb.
Tényleg.
És tényleg lehet, hogy nem lesz soha többet ennyire csodálatosan szép. De azért reménykedem és keresem.
Tényleg: nem tudjátok, ez a másik Garancsi-tó meg volt tartva végül? Merthogy esett meg minden.
Csááááááá!!
Drillakilla 2000.-0.8-. 01: 0
Igy van Ocsinek teljessen igaza van, a sok logos meg majd varhatja a kovetkezo party-t!!
Öcsi 2000.-0.7-. 27: 1
Akárki akármit mond akinek nincs pénze az maradjon otthon, akinek meg van azért dolgozik hogy egy ilyen jó partin jól érezze magát. Ha pedig Poisnak nincs pénze maradjon otthon és halgasson otthon zenét! A party jó volt és a következő is jó lesz!
Mihoock 2000.-0.7-. 23: 1
Én pl. nem punnyadtam otthon, pedig vidéki vagyok. Igaz, hogy kb. 3 km-re lakom a tótól. :)
dc 2000.-0.7-. 20: 0
Arra lennék csak kíváncsi még, hogy vidékről kb. mennyien mentek fel a Garancsi tóra. Azt tudom, hogy Kaposvárról voltunk mi öten. De mi a helyzet a többi vidékiekkel. Otthon punnyadnak???
POIS 2000.-0.7-. 12: 1
pithon!
Szerintem nem különösebben vagyok szűklátókörű !Pontosan látom az összefügéseket amiket felvázoltál, csakhogy szerintem a Runnaz (mint üzleti vállalkozás!) spórolni próbált ..és nem jött össze a dolog úgy ahogy várta! A "kedves,becsületes,okos" embereket meg valószínüleg azért nem tudod megérteni, mert neked "már évek óta nem gond" a belépő. Persze vannak olyanok is akik többször is meggondolják mire vágnak ki 2000-2500 Ft-ot ! A Runnaz hagyott egy olyan lehetőséget amit sokan (bár, erről azért vannak kétségeim!), ki is használtak. (bizony a "csúnya" magyar ember már csak ilyen..!)
Ja, egyébként én vettem jegyet...és nem is csak magamnak!! Egyébbként ha ettől jobban érzed magad, Bocs az esetlleg erős megjegyzésért!! Ez a zenei stílus sem a gyűlölködésről szól! úgyhogy ..PEACE!? a témáról még sok mindent tudnék mondani de nem akarom foglalni a drága helyet..
Mihoock 2000.-0.7-. 12: 1
Én valami olyasmit hallottam, hogy azért volt csődös a buli, mert a várt 2 angol helyett 5 jött és így eléggé megugrottak a költségek.
>Borika Én sem láttam semmit pedig arra voltam akkor. Mi történt?
Borika 2000.-0.7-. 11: 1
Csumi, tényleg nem láttál semmit?
Pedig a tánctér közepén történt úgy 2 óra körül.
pithon 2000.-0.7-. 11: 1
POIS!
Nagyon szűklátókörű vagy öreg.
Valószínű te is belógtál, és nem akarsz többet bulizni.
Én ismerem őket közelről, némelyiküket több éve, úgyhogy leírtam azt amit tőlük hallottam.
A szuper buli ellenére rendesen el voltak kenődve, hogy szervezési hiba miatt óriási bukta lett a buli.
Nehogy azt hidd, hogy nekem belépőért kell könyörögnöm, az nekem évek óta nem gond.
Nem azért kell ide írkálni, hogy másokat fikázzál.
Tartsd meg az ilyenfajta beszólásokat magadban.
mmmmm 2000.-0.7-. 09: 2
Hát igen. 11től reggel 6ig megállás nélkül roptuk. Nagyon jó volt.