Dylan & Facs
Scream Club 99.03.19.
Dylan & Facs. Solid. Sundance Kid. Safair. Ozon
Palotai. Cadik. Garfield. Lego. Pedro
[Bladerunnaz]

Hetethét országon is túl, igen családias hangulatban rendezte meg második partyját a The Blade Runnaz nevű drum'n'bass szabadcsapat.

A helyszín a pesterzsébeti Scream Club, ismertebb nevén a Tátra mozi volt, ami szerencsére ma már nem Tátra moziként funkcionál. A hely kellemes és barátságos, optimális egy ezerfős buli megrendezésére, és egy ilyen klubra Budapestnek legalább annyira szügsége van, mint a Gobi-sivatagban egy parti animálnak az ásványvízre.

Az már csak a sors unalomig ismert iróniája, hogy a Scream épp két fényévre van attól a ponttól, ameddig az ember még normális esetben elmegy szórakozni. A kb. 400 fős közönségszám ennek és talán annak volt betudható, hogy a budapesti ifjak kezdenek elkényelmesedni és elkényeztetődni, mert a programmal hiba nem volt. A szerencsére már szokásosnak mondható magyar fellépők (Safair, Sundance Kid, Solid, Ozon, Cadik, Palotai) mellett Garfield, Lego, Pedro és Mango szerepeltek még piros-fehér-zöld színekben, akik a fenti részen közönség híján nem igazán tudtak kibontakozni, főleg hogy Mango ott sem volt.

A két angol dj, Dylan + Facs egy több mint három órás szettel, hihetetlenül jó keveréssel és elképesztően masszív, 170 bpm körüli számokkal zúzta szét az amúgy sem fejlett realitás-érzékünket, na meg lábunk alatt a talajt. Kapkodtuk mi is rendesen az edzőcipőket le-föl, oldalt-hátra, mígnem Cadik és Palotai mester szettjének (érzésre) a közepén egyszer csak ránk nem kapcsolták a villanyokat. Rosszul esett, mint a novemberi eső, de ezzel együtt ismét megelégedéssel hajthattuk fejünket a párnára, ami aztán meg zúgott és zakatolt egy jó darabig, mint a keszthelyi gyors.