impulsecreator
zenei magazin
:: drum & bass
:: breaks, dubstep
:: hip hop, electronica
impulsecreator.hu

Warning: getdate() expects parameter 1 to be long, string given in /var/www/old/hirek.php3 on line 7

Warning: getdate() expects parameter 1 to be long, string given in /var/www/old/hirek.php3 on line 8
Hírek
Ha van véleményed az alábbi hírekről, írd meg itt!
Napi frissítésű hírfolyamunkat keresd facebook oldalunkon: www.facebook.com/drumandbasshu
Visszatér a Valve!
A leghangosabb, legmocskosabb basszusokért és számos örök dnb-himnuszért ('Live Or Die', 'It Ain't Too Loud', 'Thugged Out Bitch', 'All The Things', stb.) felelős Valve az utóbbi néhány évben eléggé elhallgatott, csak egy-két újabb kislemezzel bővült a kiadó diszkográfiája. A csend eddig tartott, ugyanis a két főnök, Dillinja és Lemon D 2012-ben teljes erőbedobással, számos friss megjelenéssel és új művészekkel kibővülve lendíti be a Valve-szekeret újra.

Kezdésképp elindult az új Valve-site, webshoppal és két ingyenesen letölthető zenével. Egyik a jól megszokott hangzással robbanó 'So Hard', melyért Dillinja felelős, másik pedig a walesi producer-négyes C.R.S.T. garage száma, a 'Turn For Me'. Az utóbbi zene egyben egy új korszak kezdetét vetíti előre a Valve életében, ugyanis mostantól nem csak a gyomorforgató mélyekkel felszerelt drum&bass jut szerephez, hanem alkalmanként grime, dubstep, garage és juke stílusban is lesz megjelenés. A C.R.S.T. a klasszikus garage / house és oldschool 2-step hangzásokat mai formába öntő formáció, alig egy-két éve tűntek fel, de már megjárták több ízben a Ten Thousand Yen kiadót, valamint a Cheap Thrills testvér-címkéjét, a Deep Thrillst.

Dillinja - So HardA honlapon történő regisztrálás után elérhető ingyen zenék sorát karácsonykor, december 25-én folytatja a Valve egy grime-mal, amit K-Aze (aka Lemon D) hozott össze egy mostanában egyre népszerűbb angol mikrofon-virtuózzal, Scru Fizzerrel. Lesz természetesen hivatalos megjelenés is, januárban érkezik egy Dillinja és C.R.S.T. maxi (utóbbi Zed Bias vendégszereplésével), melyeket februárban követ egy K-Aze EP, melyben juke zenék lesznek hallhatóak. Tehát tételesen a következőkre lehet számítani:

K-Aze feat. Scru Fizzer – End Game (Grime / Dubstep / Jungle – ingyenes letöltés december 25-től)
Dillinja – Time For You / Play Away (Drum & Bass – lemezen és digitálisan 2012 januárban)
C.R.S.T. - Pressure / What I Want / What I Want (Zed Bias rmx) (Garage / House – lemezen és digitálisan 2012 januárban) (belehallgatás itt)
K-Aze – Footwork Bass EP (Footwork / Jungle / Juke / Bass – lemezen és digitálisan 2012 februárban)


További érdekesség, hogy az első öt lemez igazi gyűjtői darab lesz, ugyanis színes korongok formájában, sorszámozott borítóval lesznek kaphatóak!

Kitekintő:
Valve homepage
Valve soundcloud
Valve twitter
gergo | 12.09 17:21
ASC csendes szezonnyitója
ASC néhány évvel ezelőtt alkotó pályáját új alapokra helyezve szüntette meg az atmoszférikus és experimentális drum and bass-t kedvelők egyik fő bástyáját, a Covert Operations labelt. Az azóta eltelt két és fél évet méltán koronázza meg ASC új debütáló ambient albuma, melyet a Silent Season nevű kanadai ambient kiadó adott ki a “nagy”érdeműnek mindössze 300 példányszámban.

A tíz számos LP tökéletes összhangot alkotva forr eggyé. A sokat sejtető címek kiválóan tükrözik vissza a zenék hangulatát. A komplexebb, letisztultabb hangzáson át, a sötétebb darabokig minden megtalálható az albumon. Az LP összeségében egy “must have release” minden ambient szeretőnek és egy újabb bizonyíték arra a progresszivitásra és korlátok nélküliségére, amit ASC zenei munkássága képvisel.

A 2012-es év új megjelenésekkel és meglepetésekkel kecsegtet a hangzásvilág kedvelőinek, hiszen az ASC által alapított, eddigiekben Bvdub, Sam KDC, Consequence neveket felsorakoztató Symbol sorozat immárom ötödik megjelenésével egy Method One kiadvánnyal folytatódik tovább.

Ami pedig a kicsit távolabbi jövőt illeti, ASC nem rég jelentette be, hogy új projektbe kezdett a már drum and bass szcnénában szintén névjegyét letévő német elektronika producerrel Ulrich Schnaussal (régebbi előadónevén Ethereal 77). A közös projekt első eredménye az Auxiliary kiadón lesz hallható 2012 januárjában, amelyet az év hátralévő részében még várhatóan további kollaborációk és ASC első soundtrackje követ .

ASC - The Light That Burns Twice As Bright - [SSCD11] by Silent Season

Kitekintő:
http://www.facebook.com/asc77
http://www.soundcloud.com/auxiliarylabel
http://www.silentseason.com
ASC - új kihívásokat keresek
silencer | 12.08 19:57
Gridlok gyilkos méhei
Amerika egyik legjobb drum&bass producere ismét lecsapni készül egy 12”-essel, mely a saját, Project 51 néven futó kiadóján fog megjelenni hamarosan. Ryan Powell, avagy Gridlok nem újonc a drum&bass forgatagban, első maxija bő tíz évvel ezelőtt látott napvilágot, azóta pedig feltűnt a Ram, C.I.A., Playaz, Renegade Hardware és Violence címkék alatt. Legfrissebb agymenésének platformjául mégis a Project 51-et választotta, ami egyébként olyan nevek zenéinek adott már otthont, mint az Upbeats, Skitty, Keaton, Cern és a State Of Mind. A 24-es sorszámú lemez nagy durranása az A oldalon hallható 'Insecticede'. Misztikus hangulata, súlyos mélyei és vészjósló méhzümmögései nagy valószínűséggel rombolni fognak a tánctéren. Marad a félelmetes hangulatnál a másik oldalon pörgő 'Dirtball' is, ami a jóféle techy / neuro vonalat erősíti.

Az 'Insecticede'-hez készült egy remek videóklip is, ami képvilágában rendkívül jól passzol a dal sötét hangulatához. Gridlokhoz kapcsolódó hír még, hogy feltűnik a Hospital 15 éves válogatásán is a Blokhe4d-del közös 'Dumptruck'-kal.Kitekintő:
Project 51 homepage
Project 51 youtube
Gridlok facebook
Gridlok soundcloud
gergo | 11.16 15:42
ICR ötödjére, duplán
2007. szeptemberében, négy éve indult útnak ICR saját kiadója a Misspent Music. Zoltán mellett az évek során olyan nevek is szállítottak a labelnek, mint Macc, DJ Trax, Sub, Cycom vagy az azóta a Med School-nál két albummal is büszkélkedő Bop. Mellettük számos, kevesebbé ismert, és nem feltétlenül a drum and bass szcénahoz köthető magyarok és külföldiek is lehetőséget kaptak, hogy megmutassák tehetségüket. A kiadón jelent meg ICR album trilógiájának eslő két darabja (2009-ben a 'Something About Nothing' , majd egy évvel később a 'Between Nowhere And Goodbye' ). Ez volt a kiadón az utolsó megjelenés 2010 áprilisában.

A trilógia záró darabja a napokban vált elérhetővé a holland Fokuz kiadón, elsőként a beatport digitális polcain 'Such Unimportant Things Like Us' címmel, mely valószínűleg a szerző utolsó munkája ebben a műfajban, és mint olyan, tökéletes lezárása egy alkotói ciklusnak. Az album mellé rögtön kaptunk egy másikat is. A 'To Make Right What's Left' deep house, elektronika, downtempo és egyéb zenékkel egy teljes albumnyi ízelítő a jövő ICR hangzásból.

Kitekintő:
http://www.impulsecreator.hu/icr/5/
http://www.beatport.com/release/such-unimportant-things-like-us/401852
http://www.beatport.com/release/to-make-right-whats-left/401851
http://www.facebook.com/icrmusic
http://www.discogs.com/label/Misspent+Music
gergely | 09.03 08:31
Electrosoul System - Kosmopolitic EP
Electrosoul System - Kosmopolitic EPAz "intelligens és futurisztikus" drum’n’bass orosz formálója és terjesztője, az Electrosoul System új megjelenéssel jelentkezett július 29-én, 'Kosmopolitic EP' címmel. Andrey Burtaev négy saját száma mellett a lemezen két remix is helyet kapott, egyik a 'Forester's Magic Shack' az egyre feltörekvőbb Genetic Bros újraértelmezésében (akinek amúgy nemrég jött ki debütáló felvétele a Viper Recordings-nál 'Everyday of My Life' címmel), míg a másik a 'Nine Planets', a minimalista – IDM-hangzású Bop feldolgozásában. Az előbbinek még az az érdekessége, hogy maga a szám Electrosoul System első albumán, a 'Fish Eat Duck'-on lesz hallható.

A kezdőszám ('Waves') megalapozza az egész EP hangulatát. Az élettel telibb 'Forester’s Magic Shack' kivételével nagy pörgésre nem kell számítani, de ahogy Burtaev fogalmazott, „Lehet, valakinek egy-egy szám vagy akár az egész release nem tetszik, de az már ízlés dolga, a minőséget mi garantáljuk”.

Az EP Burtaev által sajátkezűleg összemixelt promoverzióját meghallgathatjátok itt:Electrosoul System – Kosmopolitic EP (Kos.Mos Music – KOSMOS011DGTL)

01. Waves
02. Aquatique
03. Feel Good
04. Levitation
05. Forester's Magic Shack (Genetic Bros Remix)
06. Nine Planets (Bop Remix)


Kitekintő:
Electrosoul System soundcloud
vlagy | 08.12 11:05
Nymfo EP Klute kiadóján
NymfoAz amszterdami Nymfo (a.k.a. Bardo Camp) már lassan egy évtizede bizonyít a holland és nemzetközi drumandbass világában, 2005-ben még a 'Hollandia legjobb dnb DJ-je' címét is megszavazták neki. Emlékezetes Icicle-lel közös munkája, az azóta klasszikusnak számító ’Franky Mountain’, melyet Icicle a Ferihegy (RIP) után nevezett el, és a Ram adta ki. A mostani Commercial Suicide megjelenés mellett tucatnyi saját és közös produkciót jelentetett meg olyan kiadóknál, mint a Dispatch, Critical, C.I.A., 31, Inneractive és a Samurai.

Az évek múlásával Nymfo-nak sikerült kidolgoznia sajátos, főként minimalista hangzásvilágát karakteresen keményen vezetett basszusaival, gyors és néha funky dobjaival valamint megkapó, egyedi motívumaival. Addiktív az biztos, akár kocsiban / dugóban ülsz, akár otthon vagy, vagy buliban. Nymfo négyszámos 'Double Dutch' EP-je – melyen egy szám erejéig Chris.Su is közreműködött - Icicle, Spectrasoul, Ulterior Moive, Jubei, Ed Rush és Optical hangzását foglalja össze némi egyedi csavarral. A lemez formátum mellett ajánlott a digitális megjelenés is, melyben néhány már kiadott, és néhány exkluzív track kapott helyet!

Nymfo - Double Dutch EP (Commercial Suicide - SUICIDE057, 2011)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

A. Double Dutch
B. In Our Mind feat. Chris.SU
C. Resolve
D. Gamma Ray

A digitális verzióban megjelent plusz zenék:
(kattints ide a belehallgatáshoz)

Blue Velvet
Matchstick VIP
Unleash The Phantom
Bionic Fingers
Matchstick


Kitekintő: Nymfo facebook
kason | 08.12 10:33
A Mount Kimbie LP második fele
Mount KimbieA londoni Mount Kimbie duó tavaly nyáron adta ki debütáló albumát, a ’Crooks and Lovers’ -t, ami abszolút pozitív visszhangot váltott ki még a kritikusok körében is, megjárt elég sok listát, bezsebelt néhány díjat és rengeteg teltházas fellépést biztosított Ausztráliától Észak–Amerikáig. Néhány hete ’Carbonated’ néven egy 6 számos korongot adtak ki a Hotflush-on, ami a ’Blind Night Errand’ EP –t követi és egyben utolsó az új albumukról. A címadó szám, a ’Carbonated’ mellett rádobtak két, már korábban kiadott számot is, ’Flux’ és ’Bave’s Chords’, melyek lendületes pezsgése még mindig azt a friss és elegáns precizitást tükrözi, aminek a Mount Kimbie a hírnevét köszönheti és amiért mi is hálásak lehetünk. A ’Bave’s Chords’ még egy korai EP-n, a ’Maybes’-n tündökölt, míg a ’Flux’ már az LP születésével egy időben fogant meg.

A fenti három számot másik három átirat követi, a címadó dalból két remix készült, plusz egy. Az elsőt Airhead hozta össze, aki szabadideje nagy részét James Blake zenekarában tölti, saját albuma, a ’Brainmath’ hamarosan megjelenik. A második pedig a Belga Dj producer, Peter Van Hoesen keze nyomát viseli egy kiadós 6 perces, sötét, techno átdolgozás formájában. A harmadik remix eredetije, az 'Adriatic' szintén az albumról való, amit Klaus dolgozott át és sikerült teljes összhangba hozni saját stílusával.

Mount Kimbie - Carbonated EP (Hotflush - CNL003, 2011)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

Disc 1
01. Carbonated
02. Flux
03. Adriatic (Klaus Remix)

Disc 2
01. Carbonated (Peter Van Hoesen Remix)
02. Baves Chords
03. Carbonated (Airhead Remix)


Kitekintő:
Mount Kimbie facebook
kason | 08.12 09:03
Sziget Fesztivál 2011
Sziget 2011A tegnap esti Gesztivál, és a mai Prince bemelegítő koncertek után holnap teljes sebességre kapcsolva beindul az ötnapos Sziget Fesztivál, melynek programjai közt bőven akad az IPC-olvasók számára is érdekes.

Rögtön az első napon le lehet táborozni a meduzánál, hiszen itt történik a Budapest Bass Music day fedőnévvel ellátott egész napos dubstep, uk funky, drum & bass, stb. esemény, melyen a hazai krém (DJ Madd, Matt-U, DJ Ren, Statik, Mentalien, BA10, Aafro, Diziek, MC Blend) mellett a Rinse.Fm rezidens DVA fog pörgetni egy finom uk funky szettet, előtte egy hölgy, az osztrák „bass music” szcéna kiválósága, Feelipa játszik. Szintén Ausztriából érkezik aznap a gyönyörű szintifutamairól, széttördelt, hip-hop-szerű beatjeiről és nagyfokú kísérletezőkedvéről ismert Dorian Concept, aki az A38-Wan2 színpadon lép élő produkciójával.

Csütörtökön a nagyszínpadhoz csalogat délután az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb énekesnője, La Roux, akinek legalább az 'In For The Kill' című slágerét mindenki kívülről fújja. Este pedig Chemical Brothers jut a nosztalgiára vágyó rajongóknak. Az A38-Wan2 színpad ezen a napon Hudson Mohawke-kal (aki zenéje alapján lehetne akár Dorian Concept testvére is), Bomb The Bass-szel és Crystal Castles-zel teszi vonzóvá magát. A meduzában pedig súlyos dubstepeket prezentál a Dubphase krú (Gumilap, Kebab, Confused, Display), valamint DST. Érdekes, de lagalább is mókás lehet még a 2Manydjs party arénás játéka, biztosan felcsendül több tucat vidám bootleg.

A harmadik napon érdemes a délutáni órákban érkezni, mivel a finomabb és mélyebb drum&bass-ért felelős Catch 22 csapat (Markov, VidaL, Implant, Blask, Longman és Focus) a meduzában 3-tól 7-ig szelektál. A nagyszínpadon koraeste az angol grime király, Dizze Rascal oszt néhány velős gondolatot, utána pedig újabb nosztalgiabuli kezdődik a Prodigy-vel. Ugyanebben az időben a különleges, house-electro vonalon mozgó Trentemoller fellépése tűnik kihagyhatatlannak, de ugyanez vonatkozik a basszus központú zenék egyik legfontosabb figurájának, Kode9-nak szettjére is, melyet Cadik Travel Agency-je vezet fel.

Szombat este egyrészt extramély dubstep ütemek (Digital Mystikz featuring MC Sgt Pokes), másrészt totális megőrülés (Gaslamp Killer) jellemzik az A38-Wan2 programját, aki viszont mondjuk némi hip-hopra vágyik, annak délután ajánlott a meduza felkeresése, ahol DJ Kool Kasko, DJ Zomblaze, N-K-S, Bankos & Bobakrome, valamint Akkezdet Phiai lesznek a vendégek többek közt. Ugyanitt később Chi Recordings est várja a szigetelőket, azon belül is Fine Cut Bodies, Amb és Mango.

Utolsó napra is jut számos szervezőcsapat a fenti helyszínen, ott lesz a meduzában a Mustbeat (Clairvo, Sabda, Soulrise), a Feel The Funk Baby! (Nynfus Corporation AKA Vida G & Kid Panel, Rookie T, Hanzee), az NVC (Subotage, Sinko) és a Hairy (Naga, Beta, Andre). Emellett ha valaki szeretné többnyire hiteles forrásból hallani a 'Show Me Love'-ot, akkor ne mulassza el Steve Angello szettjét sem a party arénában!

A fenti fellépők természetesen csak egy kis szeletét képezik a 2011-es Sziget Fesztivál programjainak, a teljes felhozatalról és minden egyéb szükséges tudnivalóról a http://www.sziget.hu/fesztival oldalon lehet értesülni!
ipcmafia | 08.09 12:57
Factory Fesztivál 2011
Factory 2011Idei évben is fesztiválozók hadától lesz hangos a miskolci Vasgyár egy része. A három napos őrület remek kezdésnek bizonyul az augusztushoz. Idén, már ötödik alkalommal jelentkezik eme zenés táncos rendezvény és tartogat néhány meglepetést.

Öt helyszínen folynak majd a programok, és lehet válogatni az elektronikus zene, a hip-hop és a rock műfajok közül. Természetesen a sport és a kultúra sem maradt ki a repertoárból. Csütörtök (04.) este akár Fluort is meg lehet nézni a Miskolc Est színpadon, de vele egy időben a Bomba! színpadon már Saber fogja melegíteni a mikrofont, majd őt követően kerül megrendezésre a freestyle verseny – kíváncsian várom a jelentkezőket. Minden esetre a folytatásban a Hősök szerepel még, illetve Akkezdet Phiai. Este 11-től pedig a Smash HIFI-é a főszerep újra a Zöld színpadon (Miskolc Est). A bőgatyás fanoknak mindeközben Busa szórja az igét, és hajnalban Nice+Brash szolgáltatja majd a talpalávalót. A pörgős ütemek rabjainak sem kell tétlen várniuk, hiszen az Elektróger csarnokban is felmorajlik az esti hangorkán. Stivie S. és NFR melegít, majd Mindscape és Jade veszi át a helyüket. A „levezetés” Mc Fantom társaságában Savagenak marad.

Pénteken a Skafunders, Hooligans, és a Blind Myself lesz a legfőbb gazdája a „nagy” színpadnak. De a hip-hop stage is meg fog telni minden bizonnyal, hiszen érkeznek a nagy karcmesterek Koolkasko, és Dj 50 személyében. A rímeket pedig Norba, majd Siska Finuccsi szolgáltatja majd, őket a Barabárfivérek váltják a színpadon. A kicsit mélyebb basszusokért pedig a Dub Phase quartete felel majd, Gumilap, Kebab, Display és Confused személyében. Az este másik kiválósága a brit Soul Sinners lesz. A szombat este pedig a Brainstől lesz hangos, illetve a sokak által várva várt Dop D.O.D. Holland hardcore hip-hop formációtól. Őket megelőzően egy kis Connections hangulat vár a jelenlévőkre. Ezért SOG, Phat, Rizkay, Tkyd, és a Killakikitt felel majd. A főfellépőt követően pedig a DSP „testvérek” szövegelnek majd. A fesztivál hátralévő részében pedig az elektro(ger) szerelmeseié lesz a főszerep. A házigazdákon kívül Palotai és Ludmilla pakolja majd a – vélhetően – zúzós beateket.

Mindezeken felül lesz egy Retek színpad, ahol számomra (egyelőre) ismeretlen együttesek prezentálják magukat. Továbbá a kultúra részeként a Bázis Store jóvoltából graffiti kiállítás is látható lesz a nagyérdemű számára. A hamisíthatatlan Factory hangulat tehát garantált.

Bővebb információ itt: http://factoryarena.hu/fesztival/
Pez_Agent | 08.03 08:57
Monday Is The New Sunday
Balaton Sound 2011Szép tiszta liquid zene Németországból, Ír gyökerekkel. Már érdekességként sem lehetne számon tartani első mondatom a manapság teljesen nemzetközivé alakult színtéren, hiszen kinek nincsenek külföldi szülei vagy nagybácsikái, de Donnie Dubson ettől függetlenül jó. Nem egy kísérletezgető kedvű úr, az biztos, ellenben a régi hangzásokat tisztelve próbál aktuálisat alkotni. Karrierje 2006-ban indult a Have-A-Break és Influenza Media kiadóknál, debütáló albuma, a 'Monday Is The New Sunday' pedig nemrég jött ki a Fokuznál. Ennek kapcsán faggatta kicsit a Kmag Donnie Dubsont.

Kérlek mutatkozz be!

Donnie vagyok, 27 éves, jelenleg Berlinben tanulok és mint szabadúszó grafikus próbálok megélni. Lassan nyolc éve írok zenéket, nálam ez inkább szenvedély mint munka.

Mesélj kicsit az albumodról, mire számíthat a hallgató?

Egy elég pozitív, életvidám album lett. Olyan zenéket próbáltam összerakni, amit mindenki tud élvezni a drum&bass körökön kívül is. Úgy gondolom még mindig elég sokan megijednek, mikor meghallják, hogy drum&bass-ről van szó, valami nyugtalan beteges, gyors zenére számítanak. Szerintem nagyon alul van értékelve a stílus.

Mi volt az ötlet az albumcím, a 'Monday Is The New Sunday' mögött?

A legtöbb munkámat hétvégeken írom és a hétvégék általában elég rövidek. Ezért is döntöttem úgy, hogy részemről a hétfők most már vasárnapok. Az ötlet akkor fogalmazódott meg bennem, mikor egy-két elég hosszú hétvégét töltöttem az album elkészítésével.

Volt bármilyen világmegváltó gondolatod azzal kapcsolatban, hogy mit is akarsz az első albumoddal kifejezni?

A világmegváltó gondolat annyi volt, hogy létrehozzak egy albumot, ami kellően
változatos. Szeretek olyan zenéket írni, amiket lehet játszani partikon de élvezem ha valami melodikus nyugizenét is összerakhatok, ami megállja a helyét az mp3 lejátszókban, vagy épp vezetés közben. Örülök annak, hogy ennyire összejött ez az egész. Volt néhány szám, ami nem került fel az albumra, de biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben megtaláljuk a módját annak, hogy kikerüljenek.

Volt valaki, aki közreműködött az album készítésén?

Ez alkalommal csakis én. Habár van egy két szám amibe beledolgozott az ittas önmagam, aki tulajdonképpen egy másik személy is, nem?

Mi az amin még dolgozol mostanában?

Van több ötlet is amin éppen most is dolgozom. Ezek közül pár számban Commander Strange és Dan Marshall is besegített. Egyébként én mindig dolgozom valamin, ha nem lennék ennyire lusta a pepecselős befejezéseknél, biztos hogy már több zeném is kint lenne! Mostanában írok pár dupstep, minimal techno és elektronikus számot is, amik remélhetőleg gyorsan megjelennek.

Egyéb másik kiadás, remix, amiről tudnunk kéne?

A 'The Small Things' és a 'Gin & Tonic' hamarosan hallható lesz az LDNB Music oldalon. Két másik zeném, az 'Assemble' és a 'Too Late For A Change' is hamarosan napvilágot lát.

Donnie Dubson - Monday Is The New Sunday (Fokuz - FOKUZCD007)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

1. You & Me
2. Yellow Tops
3. So Simple
4. Moodswings
5. Grey Jeans
6. Rolling Roller
7. Good Habits
8. Fett Jango
9. Monday Is The New Sunday
10. Last Night


Kitekintő:
Donnie Dubson soundcloud
kason | 07.13 15:01
Balaton Sound 2011
Balaton Sound 2011Hetek, sőt, hónapok óta izgatottan várja több tízezer fiatal július második hétvégéjét, most már viszont csak néhány óra választ el minket Magyarország legnagyobb „dance” fesztiváljától, a Balaton Soundtól! A programok gerincét természetesen a nagy tömegeket kiszolgáló house és techno képezi, ám még így is akad számos érdekes előadó csütörtöktől vasárnapig.

Az első este legfontosabb hallgatnivalója az Inmedioban fellépő Valve kiadó főnök, azaz Dillinja szettje. A zsíros bassline-ok legnagyobb szakértője mellett egy másik élő drum&bass legenda is zenél, Dillinja után DJ Die fogja átvenni a stafétát, MC Wrec-kel kiegészülve. A két külföldi fellépő mellett rengeteg hazai béz DJ is pörget, ott lesz a Spinline, DJ Ren, Statik, Weide, Ian, CJ, Klay és MC Agent Romániából. A nagyszínpados Snoop Dogg show kötelező, de előtte is érdemes megnézni mi folyik ott, hiszen hip-hop kiválóságaink, a Hősök, Akkezdet Phiai és a Punnany Massif is reprezentál. A Mastercard vízparti helyszínére ajánlott már kora délután ellátogatni, ugyanis már 2-kor kezd Slanki, akinek néhány hónappal ezelőtti IPC mixe hatalmas sikernek örvend, őt követi ugyanitt majd Ozon, az angol DJ Food, valamint Takeshi, Husky Joe, DJ Frequent és Kool Kashko. További bítekért az OTP színpadhoz kell fáradni, ahol Cadik Travel Agency élő produkció és DJ Krush várja az érdeklődőket.

Pénteken a dubstep rajongók lesznek elkényeztetve, a Skream, Benga és Artwork alkotta Magnetic Man fellépést még azoknak is érdemes lesz követni, akik inkább a stílus mélyebb hangzásait preferálják. A trión kívül szintén aznap zenél az Inmedioban Trolley Snatcha, akinek Crazy D fog MC-zni, a magyar dubstep szcénából pedig Kebab és Zosha, valamint DJ Madd és Matt-U mutatja meg magát, az utóbbi két DJ-hez ráadásul csatlakozik MC Blend is. A lazább ritmusok kedvelőit Rainer Trüby kényezteti délután a Mastercardnál, mellette zenél itt Bal, Keyser, Palotai, Gordon & Splatter és Candyman. A délutáni órákban az Outkastos Big Boi produkciója miatt ajánlott a nagyszínpadot megcélozni, később pedig egy kitérőt tenni a Radio Bro rezidenciájához, ahol Jade és Mindscape fog b2b-ezni a Kollektíva és a Breakbeat Massive DJ-i mellett.

A harmadik napon a Nagyszínpad a hazajáró vendégeké, zenél sokadjára a Parov Stelar Band, Stereo Mcs és Underworld, ám aggódni túlságosan nem kell, mivel fellép ellensúlyként a rendkívül aktuális Pearson Sound és a chicago house kanadai képviselői: Azari & Ill. Rajtuk kívül gazdagítja még a felhozatalt a The Orb és a Jazzanovás Claas Bieler szettje. A helyi erők is szép számban képviseltetik magukat, az OTP színpadon pörget Isu, Fine Cut Bodies és Amb, a Mastercardnál lép fel Mentalien (house szettel), Vittorio Waxman, Suhaid, Bal, Chrom és Crimson, az Inmedionál pedig Mr. HI & Vanis & Eyto, Mheola & Matzuga, Mentalien (uk funky és garage szett) & MC Blend, Cadik és Ba10 & MC Blend.

Vasárnap a maradék energiából érdemes lesz szánni valamennyit Freq Nasty, Rusko és a Simian Mobile Disco fellépéseire, de aki inkább csak pihenne, levezetne, az nézze meg a Thievery Corporationt a nagyszínpadon, vagy látogasson el a vízpartra a Mastercard helyszínéhez. Itt Von Yodi, TB Gon, Boca 45 (UK), Steady, Husky Joe és Aafro & Diziek fog pakolni lazább zenéket.

A Balaton Sound hivatalos programja nem csak ennyi fellépőből áll, aki kíváncsi a teljes line-upra, az látogasson el a http://sziget.hu/balatonsound oldalra!
ipcmafia | 07.06 14:31
Volt Fesztivál 2011
Volt Fesztivál 2011A soproni Volt Fesztivál igazán hivatalos programja csak szerdán startol, de holnap, azaz a keddi napon már részt lehet venni az ismerkedési esten. Ekkor el lehet csípni például a Rewind csapatát (Cadik, Palotai, MC Zeek) a Soproni – MR2 színpadon és még néhány egyéb formációt más helyszíneken, de inkább nézzük, hogy a június 29. és július 2. közti négy napon kik miatt lesz érdemes Magyarország nyugati csücskébe orientálódni.

Az első nap drum&bass sztárjai a jóféle diszkóbézért felelős Matrix & Futurebound páros, mellettük fog zenélni b2b-ben a soproni Microforms bulik rezidense, L.A.S. és Statik a Bladerunnazból, illetve mikrofonon kíséri magyarjainkat MC Blend. Őt egyébként DJ Madd és Matt-U mellett is megtalálhatjuk majd az Inmedio & Drink Bar-ban, ahol a dubstep lesz a központi téma, az est külföldi vendége pedig a Wheel & Deal kiadó feje: N-Type. Itt zenél még c0p, Gumilap és Savage is.

Június utolsó, és a Volt fesztivál második napján Dub FX, valamint DJ Fresh cirkuszi drum&bass szettje a Soproni – MR2 színpadon kötelező program lesz, ám előttük még temérdeknyi látnivaló akad. Akár ugyanezen a színpadon a délutáni hip-hop özön (Hősök, Punnany Massif, Akkezdet Phiai, House Of Pain), vagy a T-Mobile teraszon a már-már hagyományként megtartott extra hosszú (7 órás!) L.A.S. b2b Benzon szett. Ajánlott az Inmedio látogatása ezúttal is, ahol a fő attrakció a Scratch Perverts és MC Dynamite, mellettük lép fel Samulkow, Mr Hi & Vanis & Eyto, DJ Pozsi, TB Gon és a Feel The Funk Baby csapata (Garfield & Vida G, Hanzee & Dome)

Ha péntek, akkor Pendulum koncert a Nagyszínpadon, valamint Black Sun Empire és Stamina MC az Inmedio színpadon. Az ausztrál és holland drum&bass bandák mellett ott lesz az amerikai Moby, valamint a hazai DJ-k is. A Chi csapata (Fine Cut Bodies, AMB, Modul aka Mango, Anorganik, Synus006, Kodek, 9b0, Headshotboyz) egész napra elfoglalja a T-Mobile teraszt, míg az Inmedion játszik Igg, Rekorb, Ian, Markov, Incident, Chris.Su, MC Fantom és Savage.

Az utolsó nap a hazajáró közönség kedvencekről fog szólni, jön Paul Kalkbrenner, Parov Stelar és a Nouvella Vague, aki viszont drum&bass-re vágyik, inkább az Inmediónál táborozzon le, hiszen egész nap a stílust reprezentáló DJ-k fognak játszani. A line-up szenzációja természetesen az a Friction, aki mind DJ-ként, mind label tulajként évek óta az egyik legnívósabb figurája a szcénának. Mellé érkezik MC 2Shy, előtte / utána pedig Danny Darko, Soil, Wick, Reload, Sickboy, Spinline és Statik játszik.

A fenti felhozatal természetesen még rengeteg művésszel bővül, ha ellátogatsz a http://sziget.hu/volt/ címre, ahol a teljes program mellett minden egyéb szükséges információt megtalálsz a 2011-es Volt Fesztiválról!
ipcmafia | 06.27 20:26
Megújul a Beatport
BeatportA korral és technikai fejlődéssel lépést tartva az egyik legnépszerűbb mp3 shop, a Beatport is áttér a HTML5 szabvány használatára. Ez egészen röviden azt jelenti, hogy ezentúl nem lesz szükségünk semmiféle plugin-re, ha az oldalt szeretnénk böngészni, vagyis hamarosan Flash Player nélkül is használhatjuk a Beatportot. Magam is bosszankodtam már amiatt, hogy néhány honlapon telepítenem kell egy egyébként nem használt kiegészítőt, így mindenképpen üdvözlöm az áttérést.

A technikai előrelépés az oldal képére is hatással van: a korábban megszokott ikonszerű elrendezést felváltja egy kissé nagyobb képekkel operáló, de továbbra is követhető és egyszerűen kezelhető felület. Az egyelőre béta verzióként működő új Beatportra az átállás ideje alatt regisztrációs kóddal lehet bejelentkezni. A kód megszerzése kizárólag a gyorsaságon múlik: a „régi” Beatportra minden órában kitesznek 10 darab kódot. Akik gyorsan reagálnak és megadják e-mail címüket, máris bejuthatnak az új oldalra (sőt, minden szerencsés kap még 2 ajándék kódot is).

Miután beléptünk, rögtön feltűnik a változás az oldal kinézetében. A drum & bass kategória kiválasztása után ugyanis nem látunk pl. 'view all' opciót, ahogyan 'new releases'-t sem. Az új megjelenések ezután egy újdonságokat hirdető banner és az aktuális DJ chartok alatt lesznek. Sajnos elbúcsúzhatunk a korábbi kis ikonos, egy oldalon 15 ikont tartalmazó (átláthatóbb) kinézettől is. Szerencsére a 'Tracks' menüben rengeteg feltétel szerint szűrhetünk a zenék között, így a legújabb zenéket továbbra is meg fogjuk találni. A player maradt az oldal tetején. Rögzítették, így ha az új oldalszerkezetnek köszönhetően sokat görgetünk, akkor is mindig szem előtt lesz a lejátszó. Újítás, hogy a player-t egér vagy touchpad nélkül is használhatjuk különböző billentyűkombók segítségével. A vásárlás véglegesítésekor, a „kosarunk” alján a Beatport figyelmünkbe ajánl még jó néhány zenét, melyet a korábbi vásárlásaink alapján érdemesnek tart a meghallgatásra. Óvatosan ezzel az opcióval, mert csúnya végösszeg lehet belőle!

Összességében elmondható, hogy az átállás utáni oldalt meg kell szokni, de ez nem lesz nehéz, hiszen az üzemeltetők továbbra is szem előtt tartják az egyik legfontosabb tulajdonságot, az áttekinthetőséget.

Néhány screenshot az új oldalról: look 1, look 2, cart 1, cart 2, keys
L.A.S. | 06.18 15:01
Friss Bok Bok EP a Night Slugs-on
Bok BokA tavalyi év egyik legüdítőbb meglepetése volt az angol Night Slugs kiadó, amely az aktuális trendekre nagyon érzékenyen reagálva vegyíti hangzásában a hip-hopot, grime-ot, mindenféle középtempós bass heavy stílust, valamint a house-t és a techno-t. Az L-Vis 1990 és Bok Bok által igazgatott label emiatt gyakorlatilag hónapok leforgása alatt vívott ki olyan fokú elismerést, melyet más címkék hosszú évek kemény munkája után, vagy talán soha nem érnek el. Az első lemez, Mosca 'Square One' EP-je már most egy kötelező klasszikus, melyet számos kiváló Night Slugs megjelenés követett, olyan egyszerre izgalmas és szórakoztató zenészektől, mint Egyptrixx, Girl Unit, Jam City, Lil Silva, L-Vis 1990 és Kingdom. Érdekes módon a másik label boss az indulást követő másfél év során egyszer sem állt elő egy saját EP-vel, ám ezt a hiányt Bok Bok most az ötszámos digitális 'Southside EP'-vel pótolja!

A Night Slugs arculatának megfelelően igazán színes a felhozatal: a szolid 'Charisma Theme'-ben a kiadóra rendkívül jellemző szintifutamoké a főszerep, míg a juke és uk funky stílusok határain egyensúlyozó 'Hyperpass'-ben és 'Reminder'-ben a kövér tánctér robbantó basszusok uralkodnak. Az EP húzózenéjének számító félig dubstep - félig grime 'Silo Pass' hónapok óta nagy kedvenc az angol bass DJ-k köreiben, hasonlóan keménykedős, tökös zene a 'Look dub' is. A május 31-től kapható 'Southside EP'-vel Bok Bok újfent bizonyítja, hogy producerként is szállítja a minőséget, amellett, hogy jó ideje helytáll DJ-ként is. Rinse.Fm-es rádióműsora kedd délutánonként hallható, ahol az utóbbi hetekben olyan nevek vendégeskedtek, mint például Martyn és L-Vis 1990, vagy éppen Girl Unit, aki egyébként június 23-án a fentebb említett Mosca-val karöltve az A38-on lép fel!

Bok Bok - Southside EP (Night Slugs, NS010)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Charisma Theme
02. Hyperpass
03. Reminder
04. Silo Pass
05. Look (dub)


Kitekintő:
Night Slugs homepage
Night Slugs facebook
gergo | 06.04 22:03
Ink duplázik júliusban
InkInk mostanáben ritkán hallat magáról, legutóbbi komolyabb műve a 'Hard Soul' volt, amely 2009 nyarán jelent meg. Sajnos a Perpetuummal közös LP az év egyik leginkább alulértékelt drum&bass albuma volt, a rengeteg kiváló számot felvonultató anyag szinte semmilyen visszhangot nem kapott. A július 4-én megjelenő 'Last Scroll' remélhetőleg nem fogja követni elődje példáját, hiszen Ink ismét bizonyítja, hogy a súlyos Renegade Hardware-es, védjegynek számító hangzása mellett egy igazán sokszínű producer. Lemezes formátumban négy track lesz elérhető két korongon Ink gyűjteményéből, a dupla CD-s verzió viszont húsz (!) zenét vonultat fel. Az első CD ('The Papyrus') a producer sötét oldalát mutatja be: horror filmekre emlékeztető atmoszféra, amenek, vészjósló vijjogások, lánccsörgést imitáló dobképletek, feszes, neurofunkba hajló megoldások vagy éppen hipnotikus halfstepek uralkodnak. Az első tíz track megformálásában olyan nevek vettek részt, mint Gremlinz, Loxy vagy BTK – utóbbi összesen négy zene erejéig kollaborál Inkkel. A 'Last Scroll' második etapjában ('The Pallete') a művész szabad kezet ad magának és ennek megfelelően hallhatunk finom, de nem nyálas likvidet, autonomic-soundot, laza tengerparti houset és broken beatet, valamint atmoszférikus drum&bass-t. Itt is akad néhány vendég, Perpetuum BTK-hoz hasonlóan négy számot írt közösen Inkkel, de feltűnik J Dub is.

Az album mellett további jó hír, hogy Ink újraélesztette az Architecture kiadót, melynek 26-os sorszámú release-e már kapható a beatporton! BTK zenéi után Friske, Khanage, Perpetuum, NC-17 és Grimm megjelenések várhatóak a labelen.

Ink - Last Scroll (Renegade Hardware, HWARELP05CD)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

CD 1 - The Papyrus

01. Fear Not
02. 5 Elements Feat. BTK
03. Dr Umbougu Feat. BTK
04. Reptile Feat. BTK
05. Dreamworld Feat. BTK
06. Informer Feat. Friske
07. Remorse Feat. Gremlinz
08. Craze D Minor Feat. J Dub
09. Modern Jungle Feat. Khanage
10. Yellow Eyed Demon Feat. Loxy & Genotype

CD 2 - The Pallete

01. Far Eye
02. Hidden Dreams
03. Sunshine
04. Sight Beyond Sight Feat. J Dub
05. Planet Hunter
06. Dubaron Project
07. Never Say Never Feat. Perpetuum
08. So Addicted Feat. Perpetuum
09. Speed Feat. Perpetuum
10. World Turns Feat. Perpetuum


Kitekintő:
Ink facebook
gergo | 06.04 14:42
Urban Art Forms 2011
Urban Art FormsMár két hetet sem kell várni és itt a 2011-es Urban Art Forms fesztivál. Június 16. és 18. között Bécsújhelyen zajlik majd a nagy zenei rendezvény, ami Európa vezető audiovizuális fesztiváljaként aposztrofálja magát. Tavaly mintegy 40 ezer látogatót fogadott, idén még több vendégre számítanak. Az elővételi jegy mindössze 89 euróba kerül, amivel részt lehet venni a csütörtöki pre-partyn is. A pénteki, illetve szombati napijegyek 54-54 eurót kóstálnak egyenként. Lehetőség van VIP jegy megvásárlására is, 180 euróért.

Az esemény több szempontból, több zenei ízlésű rétegnek is tud érdekeset mutatni. Elsősorban említsük meg a nagy húzóneveket, többek között Fatboy Slim, Deadmau5, Richie Hawtin és Carl Craig lép fel a nagyszínpadon. Aki már ezek után lázba jött, annak érdemes kinézni Ausztriába, mivel ezeket a fellépőket az idei magyar fesztiválszezonban nem nagyon lehet megtekinteni. Másrészt - és ez bennünket már jobban érdekel - a drum’n’bass hódolóinak az UAF a Dogs On Acid-del karöltve egy olyan színpaddal kedveskedik, amire nagyon szép kínálatot sikerült összerakni: a kommercializálódó Pendulummal kezdve a három nap alatt fellép többek között a Fourward, Ill.Skillz, Andy C, Culture Shock, Marky, Metrik, Panacea, Youthstar, Brookes Brothers, John B, Noisia, Netsky. Emellett a szervezők érdekes és színes vizuálfelhozatalt is ígérnek, zenével társítva és anélkül is, számos közreműködővel. A teljes fellépőkínálatot napra és színpadra lebontva megtaláljátok az alábbi linken.

A csütörtöki megérkezés és a pre-party között érdemes egy kis időt szánni a városnézésre is, elvégre Bécsújhelynek néhány magyar vonatkozása is van. Többek között itt fejezték le 1671-ben le Zrínyi Pétert és Frangepán Ferencet felségsértés vádja miatt, amiről egy tábla is tanúskodik a városközpontban. De ez senkit ne tántorsítson el a fesztiváltól és a partyhangulattól, mivel az egyetlen kellemetlenség csak az, hogy a város és a környék összes hotelje már hetekkel az UAF előtt betelt. Ha jöttök, ha nem, mindenképp érdemes bemelegíteni kicsit június 11-én az A38-on az UAF Festival - Pre Party Budapest with Rockwell bulin, ahova jegyet is nyerhettek tőlünk!
vlagy | 06.04 11:13
Hegyalja Fesztivál 2011
Hegyalja FesztiválIdén már tizenkettedik alkalommal fesztiválozhatunk a Tisza partján! A négy napos Hegyalja fesztivál július 13-án (szerdán) veszi kezdetét, de ha árnyékos helyen szeretnénk reggelente nyugovóra térni, akkor érdemes ennél korábban érkezni. A tavalyi évvel ellentétben idén a Borsodi Maláta bár színpadát érdemes meglátogatni a tört ütemek és egyéb urbánus stílusok kedvelőinek. Szerdai bemelegítésként egy kis metálkodással vagy a Scooter koncertjével üthetjük el az időt, viszont csütörtökön - a 2010-es fesztiválhoz hasonlóan - idén is főleg a hazai hip-hop rajongóinak kedveznek a hegy’ fesztivál szervezői. Fellép majd Maszkura és a Tücsökraj, Hősök, NKS, Akkezdet Phiai, Nathan ’Flutebox’ Lee & The Clinic (UK), Foregin Beggars (UK), Cadik, Palotai és Mc Zeek, tehát elég sűrű nap elé nézhetünk. Pénteken sem lesz érdemes helyszínt váltani, mivel a Neo, Elite Force (UK), Ludmilla és DJ Metha line-up is kiadós bulizást igér, a Hegy’ színpadán pedig az Irie Maffia fog fellépni. Szombaton a szokásos színpadunkon a Copycon, John B (UK) majd Jade teszi tiszteletét. Ekkor látogatásra érdemes helyszín lehet még a Hegy’ színpad is, ahol a PASO, Belga és a Kosheen (UK) táncoltat majd minket.

A napközbeni jókedvért a Stand-up Comedysek és a L’art Pour L’art társulat felelnek, remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz hozzánk és a Tisza-strandot is ki tudjuk majd használni! Figyeljétek a Hegyalja facebook oldalát, ahol napijegyekért lehet játszani!

Részletes line-up és minden egyéb tudnivaló:
Hegyalja Fesztivál site
imotamen | 06.04 10:05
Amit x 9
9 TimesSzokatlan, de kétségkívül vicces sajtóközleménnyel adta a közönség tudtára Klute, hogy Amit egy hosszabb szünet után előrukkolt második albumával, ami a 2006-os 'Never Ending' LP után ismét a Commercial Suicide gondozásában lát napvilágot. A hivatalosan május 30-án megjelenő '9 Times' album címadó dalát már a BBC Radio 1 is pörgeti napközben, ám ez korántsem jelenti azt, hogy Amit eltávolodott korábbi hangzásától. Továbbra is a komor, sötét hangulat uralkodik, melyre a javarészt zaklatott halfstep alapok még inkább ráerősítenek. Közreműködőkkel ezúttal sem árasztotta el Amit az albumát, viszont egy Rani nevű énekesnő három track-en is feltűnik, érdemes figyelni a hölgy különleges atmoszférát árasztó hangjára. Amit lemeze CD-n lesz kapható, emellett limitált 300 példányos nyomás erejéig lemezen is elérhető lesz a '9 Times', melynek másik oldalán egy exkluzív track, a 'Slug' szól. A vinilhez – ahogyan az ma már lassan elvárható – jár a CD is!

Amit - 9 Times (Commercial Suicide - SUICIDECD009)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Lullaby For "Yerma" feat. Rani
02. Pripyat
03. 68000
04. Atonal
05. RBMK 1000
06. 9 Times feat. Rani
07. Doomed Youth
08. Bloxit
09. Dream Sequence
10. My Own Way Home feat. Rani
11. Mansons Truth
12. Social Dilema
13. Tokyo
14. Unconcious


Kitekintő: Amit Facebook
gergo | 05.25 13:02
Brookes Brothers LP júniusban
Brookes BrothersValószínűleg az idei nyár egyik legnagyobb drum&bass-durranása lesz a Breakbeat Kaos-hoz 2007-ben leszerződött Brookes Brothers duó első albuma, mely a nevükkel azonos címet képviseli. Az LP megjelenése már időszerű volt, hiszen a 'Tear You Down' - a Brookes tesók eddigi legnagyobb slágere – 2008-ban látott napvilágot. Hangzásában természetesen sok hasonlóságot fog mutatni a június 6-án megjelenő (de már most előrendelhető) album a még mostanában is sokat pörgő megahithez viszonyítva. Ennek megfelelően főszerepben a könnyed és nyárias, mégis dinamikus diszkólikvid lesz, de jut némi hely a 14 track közt más stílusú bézeknek, valamint egy-egy electro-house, dubstep és régi hardcore-os érát idéző számnak is. A közreműködők közt ott van például a férfivokálok hercege, Robert Owens, valamint a másik diszkós-ász, Danny Byrd. A Roberttel közösen készült 'Beautiful' kislemez formájában már kapható és klip is készült hozzá (lásd lentebb), másik oldalán a belassult 'Souvenir' szól. Az albummal kapcsolatban hosszasan értekezik a Brookes Brothers egy néhány napja megjelent Kmag interjúban, valamint egy háromrészes verkfilm is készült az album munkálatairól, melynek első két részét a Breakbeat Kaos oldalán már meg lehet nézni!

Brookes Brothers – Brookes Brothers (Breakbeat Kaos – BBK007CD)
(kattints ide a belehallgatáshoz)

01. Beautiful ft. Robert Owens
02. Paperchase ft. Danny Byrd
03. Tear You Down (2011)
04. Souvenir
05. Good Burger
06. Last Night
07. Not Just Yet
08. In Your Eyes ft. Johnny Osbourne
09. War Cry
10. Corpse Bride
11. Snowman
12. The Big Blue
13. Daybreak ft. Tasha Baxter
14. Outro


Kitekintő:
Brookes Brothers Facebook

gergo | 05.24 16:54
Videoklip szemle 2011, eddig
Kevés figyelmet szenteltünk az elmúlt néhány hónap videoklip-termésére, ezért most tekintsük át, hogy eddig kik szolgáltattak némi vizuális anyagot aktuális zenéiknek 2011-ben. Korábban már beszámoltunk arról, hogy London Elektricity drum&bass-ben egyedülálló módon hét klipet készített a 'Yikes!' LP-hez, ezek közül kettő animációs kisfilmet láthattok lentebb, a többit megtalálhatjátok LE blogjában. Noisia-ék már gyakorlott klipkészítők, a ’Shellshock’ militáns hangulatú videójában maguk a producerek és MC-k is feltűnnek, mint bátor katonák, ám a furcsa bikakoponyás lény ellen vívott harc nem végződik happy enddel. Hasonlóan brutális képi világgal szembesülünk a Loadstar ’Space Between’-jében. A vidámságot a Chase & Status is mellőzi, ’Time’ című klipjükben a családon belüli erőszak témáját járják körbe a gyerekek szemszögéből nézve, torokszorító végkifejlettel. A megrázó videók után igazi felüdülés a ’Lost Disciple’, melyben lenyűgöző képsorokat lehet látni az állat- és növényvilág életéből. A zenével harmóniában történő vágások miatt rendkívül dinamikusra sikerült Spectrasoul-ék klipje. Kevésbé szépen kivitelezett munka a Drumsound & Simon Bassline Smith duó ’Freak’-je. A korántsem teljes lista végén pedig álljon egy-egy ’80-as évekbe visszarepítő mű Cyantific-től és LOL-től, ha tudtok még mostanában megjelent klipekről, ne felejtsétek el postolni a phÓrum megfelelő topikjába!

gergo | 05.12 16:00

Hirarchivum
-tól/től -ig